Stomazorg: Essentieel voor Zelfstandige Zorgprofessionals

Wat is Stomazorg?

Stomazorg omvat meer dan alleen het vervangen van een huidplakje en het aanbrengen van een nieuw opvangzakje. Het is een cruciaal aspect van de zorg, waarbij kennis over verschillende soorten stoma’s en materialen essentieel is.

Stoma in een Notendop

Een stoma creëert een nieuwe uitgang voor ontlasting door een deel van de darm door de buikwand naar buiten te brengen en vast te hechten. Dit is een oplossing wanneer ontlasting niet meer via de anus kan plaatsvinden.


Wanneer een Stoma?

Situaties die kunnen leiden tot een stoma zijn onder andere chronische darmontsteking, niet-functionerende darm, darm- of endeldarmkanker, en neurologische aandoeningen.

Waarom is Stomazorg Belangrijk voor ZZP'ers in de Zorg?

Als zelfstandige zorgprofessional is kennis over stomazorg van onschatbare waarde. Het vermogen om patiënten gerust te stellen en hen te begeleiden in het omgaan met een stoma, het verwisselen van materiaal en de algemene verzorging, draagt bij aan een hoogwaardige zorgverlening.

Stomazorg Protocol

Het correct uitvoeren van stomazorg vereist naleving van protocollen, zoals het algemene stomazorg protocol voor stoma verwisselen (Vilans KICK). Handhygiëne, het verwijderen van oude huidplak, reinigen van de huid, en het plaatsen van nieuwe huidplak zijn slechts enkele stappen.

Training 'Stoma Verzorgen' via Contra Academy

Wil jij je ontwikkelen in Stomazorg? In deze training leer je het protocol ‘Stoma verzorgen’ op zorgvuldige en professionele wijze uit te voeren. Als je deze training succesvol afrondt krijg je het bijbehorende certificaat en ben je bevoegd om deze handeling uit te voeren tijdens je dagelijkse werkzaamheden.
 

Je leert onder andere:

  • De materialen die je nodig hebt kennen en gebruiken.
  • De handeling ‘stoma verzorgen’ op verantwoorde wijze uitvoeren.
  • Complicaties die kunnen optreden bij het verzorgen van een stoma herkennen en voorkomen.

 

Dit biedt de training:

  • Certificering - Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat
  • Praktijkgericht - Leer van ervaren zorgprofessionals
  • Materiaal inbegrepen - Alle benodigde attributen en materialen worden verzorgd
 

Onze trainers

De trainers van Contra Academy zijn zelf ook zorgprofessional (geweest) en kunnen tijdens de training putten uit hun rijke ervaring. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk staan ze uitgebreid stil bij aandachtspunten en mogelijke complicaties, waar jij tijdens je werk tegenaan kunt lopen.
Protocol stomazorg contra academy training voor zorgprofessionals

Volgende training:

Geen komende activiteiten gevonden

De eerstvolgende training Stoma Verzorgen

Hieronder vind je een overzicht van de eerstvolgende trainingen Stoma Verzorgen.
Zijn er geen trainingen gepland of komt de datum je niet uit? We horen alsnog graag van je, zodat we met je mee kunnen denken.
Geen komende activiteiten gevonden

Heb je vragen over de training van het protocol Stoma verzorgen?

Heb je vragen over deze of andere trainingen van Contra Academy. Je kunt direct contact met ons opnemen via +31857441496 of info@contraacademy.nl
 
Terug naar boven