Training Diabetes & Insuline injecteren voor zorgprofessionals

De Uitdaging van Diabetes in de Zorg

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Als toegewijde zorgprofessional kom je hoogstwaarschijnlijk in aanraking met cliënten die diabetes hebben. Het ondersteunen bij dagelijkse handelingen maakt hun leven draaglijker, maar dit vereist toewijding en deskundigheid.

Als zelfstandige in de zorg ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg die je verleent. Met een groeiend aantal cliënten met diabetes is het van cruciaal belang om symptomen tijdig te signaleren. Deze training richt zich op het begrijpen van Diabetes, het toedienen van insuline met een insulinepen, en het meten van glucose.

Training 'Diabetes & Insuline Injecteren' bij Contra Academy

Met de training Diabetes & Insuline injecteren word je getraind in het toedienen van insuline volgens de gedefinieerde protocollen. Onze ervaren trainers, zelf zorgprofessionals, bereiden je uitgebreid voor op de praktijk.
 

Je leert onder andere:

  • Het klaarzetten en -maken van de insuline voor gebruik
  • Het gebruik van materiaal en het toedienen van de insuline
  • Hoe je omgaat met (mogelijke) complicaties bij het toedienen
 

Dit biedt de training:

  • Certificering - Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat.
  • Praktijkgericht - Leer van ervaren zorgprofessionals.
  • Materiaal inbegrepen - alle benodigde attributen en materialen worden verzorgd.
 

Onze trainers

De trainers van Contra Academy zijn zelf ook zorgprofessional (geweest) en kunnen tijdens de training putten uit hun rijke ervaring. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk staan ze uitgebreid stil bij aandachtspunten en mogelijke complicaties, waar jij tijdens je werk tegenaan kunt lopen.

 

Eerstvolgende training:

Tijdens deze cursus Medicatie leer jij verpleegtechnisch handelen in korte tijd. Deze training bevat: het berekenen en toedienen van medicatie en... > Lees verder
 

De eerstvolgende training 'Diabetes / Insuline injecteren'

Hieronder vind je een overzicht van de eerstvolgende trainingen Status Epilepticus.
Zijn er geen trainingen gepland of komt de datum je niet uit? We horen alsnog graag van je, zodat we met je mee kunnen denken.
Geen komende activiteiten gevonden

Heb je vragen over het protocol actieve/passieve Tillift?

Heb je vragen over deze of andere trainingen van Contra Academy. Je kunt direct contact met ons opnemen via +31857441496 of info@contraacademy.nl

Terug naar boven