Protocol Actieve / Passieve tillift - Essentieel voor zorgprofessionals

Actieve/Passieve Tillift Training: Tiltechnieken voor Zelfstandige Zorgprofessionals

Wat zijn Actieve en Passieve Tilliften?

Passieve tilliften ondersteunen bij het opstaan uit zit of lig en vice versa. Terwijl je in de tillift zit of ligt, kan je moeiteloos van de ene naar de andere plek worden verplaatst. Een actieve tillift wordt gebruikt wanneer een cliënt nog kracht heeft en actief kan deelnemen aan het tilproces.
 

Veelzijdigheid van Tilliften

Naast het assisteren bij het opstaan en verplaatsen, biedt een passieve tillift ondersteuning bij het overschuiven (transfer) van stoel naar bed of van rolstoel naar toilet. Daarnaast is de passieve lift ideaal voor het verzorgen van cliënten in een goede houding en op de juiste hoogte, bijvoorbeeld voor wassen, incontinentiemateriaal verwisselen en aankleden. Dit maakt de zorgtaken minder belastend.

Waarom is kennis van Tilliften belangrijk voor ZZP'ers in de zorg?

Met de praktijkregels voor fysieke belasting wordt duidelijk wanneer zorgverleners te zwaar belast worden tijdens thuiszorgwerkzaamheden. Het is essentieel om maatregelen te nemen, zoals het gebruik van specifieke hulpmiddelen en tiltechnieken, om lichamelijke overbelasting te voorkomen. Een Tilprotocol, dat integraal de afspraken met de cliënt en mantelzorger verwerkt, helpt bij het handhaven van deze regels.
 

Doel van een Tilprotocol

Een goed Tilprotocol legt afspraken vast over zowel de bescherming van medewerkers als de verleende zorg. Het verbindt de kwaliteit van het werk met de kwaliteit van zorg, waardoor cliënten profiteren van op hun situatie afgestemde zorg en de zorgcontinuïteit wordt bevorderd.
 

Training 'Actieve en Passieve tillift' bij Contra Academy

Word een expert in het correct hanteren van actieve en passieve tilliften met de training van Contra Academy. Onze ervaren trainers, zelf zorgprofessionals, bereiden je uitgebreid voor op de praktijk.
In deze training leer je het protocol ‘Actieve en Passieve tillift’ op zorgvuldige en professionele wijze uit te voeren. Als je deze training succesvol afrondt krijg je het bijbehorende certificaat en ben je bevoegd om deze handeling uit te voeren tijdens je dagelijkse werkzaamheden.
 

Je leert onder andere:

  • Het omgaan met en het gebruik van een actieve tillift.
  • Het omgaan met en het gebruik van een passieve tillift.
  • Effectief inzetten van de tillift voor verschillende zorghandelingen.

 

Dit biedt de training:

  • Certificering - Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat.
  • Praktijkgericht - Leer van ervaren zorgprofessionals.
  • Materiaal inbegrepen - alle benodigde attributen en materialen worden verzorgd.

 

 

Onze trainers

De trainers van Contra Academy zijn zelf ook zorgprofessional (geweest) en kunnen tijdens de training putten uit hun rijke ervaring. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk staan ze uitgebreid stil bij aandachtspunten en mogelijke complicaties, waar jij tijdens je werk tegenaan kunt lopen.
 

 

Volgende training:

Geen komende activiteiten gevonden

De eerstvolgende training 'Actieve / Passieve tillift'

Hieronder vind je een overzicht van de eerstvolgende trainingen 'Actieve / Passieve tillift'.
Zijn er geen trainingen gepland of komt de datum je niet uit? We horen alsnog graag van je, zodat we met je mee kunnen denken. zodat we met je mee kunnen denken.
Geen komende activiteiten gevonden

Heb je vragen over het protocol Actieve / Passieve Tillift?

Heb je vragen over deze of andere trainingen van Contra Academy. Je kunt direct contact met ons opnemen via +31857441496 of administratie@contraacademy.nl
 

Terug naar boven