Deel dit bericht:

Techniek Druk op de Schouder knie

Professionele kennis doe je op door ervaringen of te leren door het volgen van cursussen, trainingen of het lezen van boeken. Het is uiteraard jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis in huis hebt om je werk goed te doen. Vanuit jouw professie blijf je je altijd ontwikkelen door te leren en ervaren. In een serie van blogs in combinatie met video’s zal ik trachten je kennis omtrent technieken voor het omgaan met agressie te verbreden. Dit keer zal de ‘druk op de schouder 2’ techniek centraal staan.

 

Wat is de ‘druk op de schouder 2’ techniek?

Deze greep is, net als de ‘druk op de schouder’ techniek, een middel om de cliënt te blokken door het bedrukken van de schouder. Anders dan bij de ‘druk op de schouder’ techniek zorg je er bij deze techniek voor dat je boven de cliënt blijft door met jouw schouder op die van de cliënt te leunen en je knieën een klein beetje van de grond te laten komen waardoor optimaal gebruik gemaakt wordt van je lichaamsgewicht. Deze techniek is dus eigenlijk hetzelfde als de druk op de schouders wanneer we nog staan. Het ziet er echter anders uit omdat de cliënt op zijn knieën zit.

 

 

Waarom de ‘druk op de schouder 2’ techniek hanteren?

Deze techniek heeft een aantal grote voordelen. De meest belangrijke hiervan is dat verschil in lengte en lichaamsgewicht tussen begeleider en cliënt niet uit maakt. Door het blokken van en het leunen op de schouders van de cliënt is deze niet in staat om op te staan zonder zijn/haar arm te verplaatsen. Omdat hij/zij om zal vallen wanneer de ‘steun arm’ van de grond wordt gehaald, zal de cliënt dit ook niet proberen. Hierdoor kan de cliënt niet anders dan uiteindelijk tot rust komen.

Ook al is de cliënt dus groter dan jou, middels deze techniek zul je in staat zijn hem/haar in bedwang te houden en tot rust te krijgen.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.