Deel dit bericht:

Druk op de schouder

Professionele kennis doe je op door ervaringen of te leren door het volgen van cursussen, trainingen of het lezen van boeken. Het is uiteraard jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis in huis hebt om je werk goed te doen. Vanuit jouw professie blijf je je altijd ontwikkelen door te leren en ervaren. In een serie van blogs in combinatie met video’s zal ik trachten je kennis omtrent technieken voor het omgaan met agressie te verbreden. Dit keer zal de ‘druk op de schouder (1)’ techniek centraal staan.

 

Wat houdt de ‘druk schouder’ techniek in?

Zoals de naam al doet vermoeden gaat deze techniek om het kalmeren van de cliënt door middel van het bedrukken van een schouder. Onderstaande video geeft een goede weergave over hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Waar moet je rekening mee houden bij de ‘druk schouder’ techniek?

Zoals in de video te zien is staat en valt deze techniek met de uitvoering hiervan. Wanneer dit op de juiste manier wordt gedaan zal de cliënt geen pijn en druk ondervinden, maar zal deze ook niet in staat zijn om zich te bewegen. Om dit te behalen zal de begeleider niet zijn hand of elleboog moeten gebruiken om de schouder te bedrukken, maar zijn lichaamsgewicht. Dit door simpelweg het gewicht zoveel mogelijk op de schouder van de cliënt te leggen.

Wat je uitstraalt, krijg je ook terug’.

Bij deze techniek komt ook een stuk attitude en communicatie kijken. Hier geldt namelijk: des te rustiger de begeleider blijft tijdens het uitvoeren van de techniek, des te rustiger de cliënt zal worden. Het uitstralen van rust middels lichaamstaal is zodoende een belangrijk aspect voor de werking van de ‘druk schouder’ techniek.

 

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.