Blogs

Wat kan je doen tegen agressie?

Controle brengen over jouw emoties betekent eigenlijk controle hebben over je lichaam. Daarbij is het belangrijk dat je controle krijgt over je ademhaling. Op het moment dat ik mij in situaties begeef die voor mij beangstigend zijn, beginnen mijn handen te trillen en mijn primaire reactie kan dan een kleine bevriezing zijn.

Om het trillen van mijn handen te controleren, leg ik mijn handen op mijn rug en als het kan probeer ik met mijn lichaam ergens tegenaan te leunen. Dat kan een deurpost of een muur zijn, maar ook een eettafel.


Op het moment dat ik steun gevonden hebt, ga ik letten op mijn ademhaling. Ik maak mij bewust van de frequentie van mijn ademhaling om er vervolgens voor te zorgen dat deze lager wordt. Wanneer de frequentie van mijn ademhaling lager wordt, ben ik in staat om concreet waar te nemen wat er werkelijk gebeurt. Vandaar uit kan ik handelen om de cliƫnt te helpen.


De ademhaling begint bij het inademen vanuit de buik, dan naar uitademing die gevolgd wordt door een pauze. De frequentie is dan hoe vaak je dit per minuut doet.


 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven