Deel dit bericht:

Wat is agressie?

Agressie is voor iedereen anders. Wanneer je 100 mensen vraagt hoe zij agressie definiëren, zullen ze allemaal een andere definitie geven. Agressie is een beleving van angst, onmacht en frustratie. Agressie komt vanuit emotie en eerdere ervaringen.

In het woordenboek wordt agressief gedrag omschreven als dat je gewelddadig en bedreigend overkomt. In Wikipedia wordt agressie gedefinieerd als een gerichte kwaadheid die juist het belang van effectieve communicatie kan dienen. Een andere definitie is dat agressie een uiting is van frustratie op basis van angst en onmacht.

Wanneer agressie inderdaad een uiting is van frustratie op basis van angst en onmacht, dan kun je agressie zien als een hulpvraag.

Als je agressie ziet als hulpvraag geeft het je de kans het te hanteren, iets mee te doen.

Ik denk dat, hoe je het ook wendt of keert, agressie uiteindelijk een hulpvraag is. Soms is de hulpvraag direct te zien en soms moet je heel ver zoeken. Agressie is in elk geval een uiting van onmacht. De onmacht kan komen door een verstandelijke beperking, ziektebeeld of verslaving. Een andere mogelijkheid is dat agressie gebruikt wordt als middel. Dat kan komen omdat we uit ervaring weten dat agressie als middel werkt om iets voor elkaar te krijgen.

 

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.