Deel dit bericht:

Kaders

 Regels en afspraken zijn nodig om een richting aan te geven. Zo hebben we in Nederland afspraken gemaakt hoe we met elkaar omgaan. Er zijn bijvoorbeeld regels hoe we ons in het verkeer moeten gedragen. Zijn deze er niet, dan is de kans groot dat het chaos wordt waaruit veel ongelukken ontstaan.

Wat zijn kaders?

Kaders zijn afspraken.

kaders kunnen afspraken zijn wat jij moet doen, of wat er van jou wordt verwacht. Maar kaders kunnen ook afspraken zijn waarin staat hoe je met elkaar om dient te gaan of wat we met elkaar vinden van een bepaald onderwerp.

Wanneer er geen kaders zijn, dan gaan we datgene doen waarvan wij denken dat het goed is. Uit onmacht of gebrek aan creativiteit is dan de kans groot dat we keuzes maken ten koste van de cliënten en dat willen we niet. Kaders zorgen ervoor dat we goed blijven nadenken en creatieve oplossingen verzinnen om de zorg zo goed mogelijk aan te bieden en de cliënten zo goed mogelijk te helpen.

Bij een professionele houding is het nodig dat we kennis hebben van verschillende soorten kaders. Zo zijn er wet- en regelgevingen. Afspraken waarvan de overheid vindt dat jij je daaraan moet houden. Vanuit wet- en regelgeving schrijft de werkgever procedures waarin de afspraken staan hoe jij je werk moet doen.

Zo zijn er verschillende kaders en andere afspraken waar jij als professional van op de hoogte moet zijn om jezelf, de werkgever en vooral de cliënt te beschermen en te helpen. Denk aan Wet en Regelgeving, Procedures en Ondersteuningsplannen.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.