Deel dit bericht:

Attitude

Attitude is met van alles verbonden. Met alles wat je doet komt het attitude om de hoek kijken. Of het nou is omdat je met iemand in gesprek bent, op het internet aan het communiceren bent, aan het sporten bent of gewoon op de bank ligt. Je hebt op al deze momenten een attitude. In dit blog zullen we dieper ingaan op wat attitude is en wat we ermee kunnen. Attitude is een groot onderwerp. In dit hoofdstuk bespreken we maar een gedeelte hiervan, maar ik weet zeker dat je zelf voldoende aanvulling kan geven wat bijdraagt aan een groter bewustzijn over jouw attitude.

Wat is attitude

Attitude betekend houding. Het heeft te maken met communicatie en presentatie. Attitude gaat erom wat je houding is naar de ander en wat je daarmee wil zeggen. Dit kan verbaal en non-verbaal zijn. We communiceren wij het meest non-verbaal, wat in onze attitude ook terugkomt. Attitude heeft te maken met je grondhouding, je manier van presenteren en benaderen. Dat betekent dat attitude ook te maken heeft met bijvoorbeeld de kleding die je aan hebt en hoe je jouw kleding draagt. Maar ook met hoe je haar is geknipt of haar geverfd. Attitude wordt bepaald door verschillende factoren. Je attitude kan beïnvloed zijn door emoties, bijvoorbeeld omdat je slecht geslapen hebt en moe bent, of doordat je net een woordenwisseling had en geërgerd bent. Je houding is hierna anders op het moment dat je weer op de groep komt. Ervaring is bepalend voor jouw attitude, net als opvoeding en normen en waarden. De kennis en ervaring die je hebt opgedaan, zorgen ervoor dat jij je op een bepaalde manier presenteert en communiceert. Naarmate je ouder wordt en meer ervaren bent, verandert dat.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.